miercuri, 3 decembrie 2008

Romanii s-au nascuti nesimtiti?

Ma intreb de multe ori acest lucru...
cand te impinge cineva sa se urce primul in metrou in fata ta.
cand te duci intr-un supermarket si vanzatorul se uita la tine de...mai bine te-ar injura.
cand vrei sa intrebi pe cineva cum poti ajunge undeva si trece pe langa tine nepasator.
cand daca vrei sa iei un taxi ce sta la coltul strazii si il intrebi daca e liber, iti spune cu jumatate de gura: "Mdeah..." si daca mai vrei sa mergi si in crangasi zice: "aoleooo domnisoara, acolo mergeti la ora asta? Ma scuzati domnu' ca v-am deranjat. Acolo locuiesc si trebuie sa ajung repede acasa!" si daca ai marea nesimtire sa nu ii lasi bacsis, nu iti zice nici la revedere.

Fratilor, asta este job-ul vostru, pentru asta sunteti platiti. Nu suntem noi de vina ca trebuie sa cumparam o paine, sau ca trebuie sa luam taxiul. Hai sa nu ne mai uitam urat, sa injuram pe sub mustata si sa ne purtam in acest hal. Cat despre bacsis ,mie nu imi da nimeni bacsis ca ma trezesc in fiecare dimineata sa vin la serviciu.Asa ca nu va mai uitati urat ca nu lasam bacsis.

luni, 1 decembrie 2008

La multi ani Romania!

Astazi este o zi speciala pentru romanii de pretutinderi, ziua Romaniei. Odata cu prima zi a lunii decembrie, eu deja simt ca am intrat in atmosfera de craciun, de sarbatoare. Abia astept sa vina vacanta , sa ma plimb pe strazile impodobite cu luminite colorate, sa ascult colinde, sa vad oameni mai fericiti, zambind mai mult si mai des!Macar in aceasta luna a sarbatorilor de iarna sa fim mai buni-asa se zice. Eu zic: daca putem in aceasta luna, hai sa incercam sa fim mereu asa: mai buni, mai zambitori, mai fericiti, mai putin incruntati, cu mai putine probleme:)